Event:Open hackerspace dag

Uit Hackerspace Nijmegen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zaterdag 30 maart 2024 is het weer de laatste zaterdag van maart en dat betekent traditioneel dat het dan Internationale Open Hackerspaces Dag is. Hackerspaces in binnen- en buitenland zetten de deuren open en laten het grote publiek kennismaken met hun activiteiten. Ook wij zetten zaterdag 30 maart onze deuren dus weer open voor het publiek.

Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur zullen wij een kijkje geven in onze hackerspace: Villanovastaat 2 te Nijmegen. Tijdens een rondleiding laten diverse leden van onze veelzijdige club voorbeelden zien van projecten en activiteiten waar zij zich wekelijks zoal mee bezighouden.

Om 10.00 zal er ook een workshop Arduino voor beginners zijn. Om mee te doen moet je je aanmelden. Zie voor meer informatie: Event:workshop Arduino voor beginners 30maart2024

Wat is een hackerspace?

Op hackerspaces.nl wordt de volgende definitie van een hackerspace gegeven: “Hackerspaces zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen. Ze komen daar om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen. Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!”